Programma 2020

Iedere week anders

Coronavirus

Dit was het beoogde programma voor 2020.
Inmiddels is het programma voor de rest van het jaar tot onze spijt ook afgelast.
Dit programma is om u allen een idee te geven wat u kunt verwachten in het jaar 2021…!.

1e helft seizoen
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij starten ons fietsseizoen met een mooie tocht door de IJsselvallei waar wij kunnen genieten van de bloeiende natuur.

Een fietstocht naar Bathmen, waar het verhaal over Leny Polak zal worden verteld: “Voor, tijdens en na Auschwitz” (hier verblijven wij ca. een uur) dan gaan wij via Lettele en Okkenbroek naar Deventer

Door het coulisselandschap van Zuid-Salland gaan wij via Oude Molen naar landgoed Oxe. Vervolgens via Joppe naar het pontje van Gorssel waar wij de IJssel oversteken en terug rijden naar Deventer.

Wij fietsen door het mooie Salland naar Heino waar wij kort stoppen bij kasteel het Nijenhuis en bij de beroemde pomp van Heino. Daarna fietsen wij langs het Overijssels Kanaal terug naar Deventer.

Salland staat onder meer bekend om zijn heerlijke asperges. Wij fietsen door een afwisselend landschap langs diverse aspergeboerderijen.

Wij gaan naar museumboerderij ‘De Pothaar’ via een route langs de Schipbeek en door Salland met zijn mooie coulisselandschap, houtwallen, beken en bossen.

Wij fietsen richting Terwolde voor de koffiestop in Twello. Vervolgens via vliegveld Teuge naar kaasboerderij Den Hoek voor uitleg.

Wij steken bij Olst de IJssel over met het pontje. In Fortmond genieten wij van het fenomenale uitzicht vanaf de uitkijktoren. Via een mooie weg rijden wij terug naar Deventer.

Wij fietsen via de bossen van Epse en Dorth naar camping “De Waterjuffer” voor de koffiestop. Daarna gaan wij over de Gorsselse heide richting Joppe en Epse.

Mooie fietstocht richting het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug, één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Overijssel, gelegen tussen Hellendoorn en Holten.

Wij fietsen langs de IJssel naar Observatorium Keizersrande. Op landgoed De Haere zijn nog overblijfselen uit de Koude Oorlog. Via Hoenlo, Eikelhof en Diepenveen weer richting Deventer.

Fiets gids van het Gilde op de rug gezien

Zit het weer tegen

In geval van temperaturen boven de 30 graden, teveel regen of te harde wind wordt de rit afgelast. Raadpleeg in geval van twijfel de VVV of mail ons:

2e helft seizoen
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij fietsen naar het Geert Groote Huis dat op het mooiste plein van Deventer staat. Dan gaan wij naar de vroegere kapel van het vrouwenklooster uit de 15e eeuw in Diepenveen.

Via de Bolwerksmolen en de mooie IJsselvallei gaan wij naar de ruïne van slot Nijenbeek. Na de koffiestop bij bakker Bril volgt nog een verrassingsstop.

Een prachtige tocht naar de bloeiende heidevelden bij de Renderklippen in de omgeving van Epe en naar het Pluizenmeer.

Deze tocht brengt ons door een prachtig afwisselend landschap. Wij gaan op zoek naar “Het wonder van Frieswijck”. En hoezo “Knuffelpad”? Via Wesepe, Broekland en Olst komen wij terug in Deventer.

In Schalkhaar houden wij koffiepauze bij een locatie van De Parabool en krijgen wij uitleg over hun mooie werk voor mensen met een beperking. Hierna via Heeten en Broekland terug.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo en de Appense bossen richting Empe en Klein Amsterdam. Na de koffiestop gaan wij door de IJsselvallei terug naar Deventer.

Wij fietsen langs diverse landgoederen van Stichting IJssellandschap waaronder kasteel De Haere. Hier krijgen wij uitleg over het beheer van de bezittingen van de Stichting. Dan via Wesepe naar Deventer.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo naar de hoogste watervallen van Nederland. Wij gaan door de mooie IJsselvallei terug naar Deventer.

Een bijzondere tocht door de bossen rondom Diepenveen en Deventer. Misschien beginnen de bladeren al te kleuren.

Het Fietsgilde bestaat dit jaar 20 jaar. Dit wordt een feestelijke tocht!