Programma 2023

Iedere week anders,

Zomer
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij starten ons fietsseizoen met een mooie tocht door de IJsselvallei waar we kunnen genieten van de bloeiende natuur

Wij fietsen via de bossen van Epse en Dorth naar camping De Waterjuffer voor de koffiestop. Daarna gaan wij over de Gorsselse heide richting Joppe en Epse.

Vandaag fietsen wij naar Lieren dat tussen de bosrijke Veluwe en de IJssel ligt.
Daar zijn een aantal watertjes ontstaan, zoals kleine beekjes en grote recreatieplassen.
Onderweg passeer je mooie kleine dorpjes die elk een eigen karakter hebben.

Salland staat onder meer bekend om zijn heerlijke asperges. Wij fietsen door een afwisselend landschap langs diverse aspergeboerderijen

Wij fietsen bij Gorssel de rust en ruimte van de Achterhoek binnen. Over de Gorsselse heide gaan wij naar landhuizendorp Laren. Via een mooie route langs Bathmen en Oude Molen rijden wij terug naar Deventer

Vandaag volgen wij de route van het oer door Salland. Ook komen wij meer te weten over het ontstaan van deze ijzerhoudende grond.

Via een mooie route fietsen wij naar Fortmond. Op de uitkijktoren krijgen wij een mooi beeld van de stroming van de IJssel. Op deze plek is in de 13e eeuw de nederzetting van Luchere verzwolgen.

Met een tussenstop in Oene fietsen we naar Epe. Daar genieten wij op het uitkijkpunt van het uitzicht op het heidegebied van De Renderklippen. Met een tussenstop in Nijbroek door de IJsselvallei terug naar Deventer.

In de gemeente Voorst fietsen wij van de ene parel naar de andere parel in de Veluwse IJsselvallei. Een schitterende laagdrempelige route vol bezienswaardigheden.

Deze afwisselende fietstocht verbindt de Hanzesteden Deventer en Zutphen met elkaar en volgt deels de westoever van de IJssel. Het is een mooie combinatie van natuur en steden.

Fiets gids van het Gilde op de rug gezien

Zit het weer tegen

In geval van temperaturen boven de 30 graden, teveel regen of te harde wind wordt de rit afgelast. Raadpleeg in geval van twijfel de VVV of mail ons:

Nazomer
Klik op de datum voor de beschrijving

We fietsen door het buitengebied van Deventer en staan stil op een aantal bijzondere plekken waar medewerkers van werkplaats 31 werkzaamheden hebben verricht.

Wij fietsen via de spoorbrug richting Beemte voor de koffiestop. Vervolgens gaan wij via vliegveld Teuge richting Wilpse achterhoek en langs de IJssel terug naar Deventer. 

Mooie fietstocht richting het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug, één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Overijssel, gelegen tussen Hellendoorn en Holten.

Wij gaan fietsen door het mooie coulisselandschap tussen Deventer-Heeten-Diepenveen, met als uitdaging een oversteek met een trekpontje.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo en de Appense bossen richting Empe en Klein Amsterdam .Na de koffiestop gaan wij door de IJsselvallei terug naar Deventer.

Maak kennis met de mythe en geniet van het prachtige landschap. Tijdens deze fietstocht volgen wij het spoor van de Heks van Lettele en Pier de Rover

In Deventer en Salland staan totaal zeven Nicolaaskerken. Nicolaas was de beschermheilige van kooplieden, reizigers en schippers. In verband met het hanzejaar fietsen wij via een mooie route langs een aantal van deze kerken.

Via Twello en Beemte naar de Wenumse Watermolen. Na een rondje met klimmen en dalen door de bossen rond Wiesel over brede, onverharde wegen, komen we in Vaasen bij De Korenmolen. Slingerend door de IJsselvallei terug naar Deventer.

Wij gaan naar museumboerderij De Pothaar via een route langs de Schipbeek en door Salland met zijn mooie coulisselandschap, houtwallen, beken en bossen

Wij fietsen naar het Geert Groote Huis dat op het mooiste plein van Deventer staat. Dan gaan wij naar de vroegere kapel van het vrouwenklooster uit de 15e eeuw in Diepenveen.

Alweer de laatste fietstocht van ons programma. Waarheen? Dat blijft nog even geheim. Uit ervaring weten wij dat het altijd bijzonder leuk is !