Programma 2022

Iedere week anders

Zomer
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij starten ons fietsseizoen met een mooie tocht door de IJsselvallei waar we kunnen genieten van de bloeiende natuur

Een fietstocht naar Bathmen, waar het verhaal over Leny Polak zal worden verteld: “Voor, tijdens en na Auschwitz” (hier verblijven wij ca. een uur) dan gaan wij via Lettele en Okkenbroek naar Deventer.

Door het coulisselandschap van Zuid-Salland gaan wij via Oude Molen naar landgoed Oxe. Vervolgens via Joppe naar het pontje van Gorssel waar wij de IJssel oversteken en terug rijden naar Deventer.

In de gemeente Voorst fietsen wij van de ene parel naar de andere parel. Een schitterende laagdrempelige route vol bezienswaardigheden.

Salland staat onder meer bekend om zijn heerlijke asperges. Wij fietsen door een afwisselend landschap langs diverse aspergeboerderijen.

Wij gaan naar museumboerderij De Pothaar via een route langs de Schipbeek en door Salland met zijn mooie coulisselandschap, houtwallen, beken en bossen.

Wij fietsen richting Terwolde voor de koffiestop in Twello. Vervolgens via vliegveld Teuge naar kaasboerderij Den Hoek voor uitleg.

Wij steken bij Olst de IJssel over en fietsen naar Veessen. Hier komen wij meer te weten over de Kozakken. Daarna via een mooie route terug naar Deventer.

Wij fietsen via de bossen van Epse en Dorth naar camping De Waterjuffer voor de koffiestop. Daarna gaan wij over de Gorsselse heide richting Joppe en Epse.

Via de Bolwerksmolen en de mooie IJsselvallei gaan wij naar de ruïne van slot Nijenbeek.

Wij fietsen naar het Geert Groote Huis dat op het mooiste plein van Deventer staat. Dan gaan wij naar de vroegere kapel van het vrouwenklooster uit de 15e eeuw in Diepenveen.

Fiets gids van het Gilde op de rug gezien

Zit het weer tegen

In geval van temperaturen boven de 30 graden, teveel regen of te harde wind wordt de rit afgelast. Raadpleeg in geval van twijfel de VVV of mail ons:

Nazomer
Klik op de datum voor de beschrijving

Deze afwisselende fietsroute verbindt de Hanzesteden Deventer en Zutphen met elkaar en volgt deels de westoever van de IJssel. Het is een mooie combinatie van natuur en steden.

Deze route brengt ons richting Wilp-Achterhoek, een dorp in een open landschap met veel boerderijen .
Er volgt een rondje om de recreatieplas Bussloo. Vandaar uit gaan we langs het beekje de Fliert en dan verder richting Twello.

Mooie fietstocht richting het Nationale Park De Sallandse Heuvelrug, één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Overijssel, gelegen tussen Hellendoorn en Holten.

Al fietsend langs de IJssel, Zandwetering, Soestwetering en diverse watergangen van Salland krijgt u uitleg over de werking van een vistrap.

In Schalkhaar houden wij koffiepauze bij een locatie van De Parabool en krijgen wij uitleg over hun mooie werk voor mensen met een beperking. Hierna via Heeten en Broekland terug.

In de mooie IJsselstreek zijn nog vele kastelen, havezaten en buitenplaatsen te vinden. Tijdens deze afwisselende en interessante fietstocht door een mooi landschap komt u er enkele tegen.

Wij fietsen via recreatieplas Bussloo en de Appense bossen richting Empe en Klein Amsterdam. Na de koffiestop gaan wij door de IJsselvallei terug naar Deventer.

Deze tocht brengt ons door een prachtig afwisselend landschap. Wij gaan op zoek naar “Het wonder van Frieswijck”. En hoezo “Knuffelpad”..
Via Wesepe, Broekland en Olst komen wij terug in Deventer.

Via een mooie route gaan wij naar Fortmond. Op de uitkijktoren krijgen wij een mooi beeld van de stroming van de IJssel, die in de 13de eeuw op die plek het kerkje en de nederzetting van Luchere heeft verzwolgen.

Om ons te behoeden voor natte voeten bij hoge waterstanden heeft de overheid nevengeulen gegraven langs de IJssel.

Alweer de laatste fietstocht van ons programma. Waarheen? Dat blijft nog even geheim. Uit ervaring weten wij dat het altijd bijzonder leuk is !