Programma 2021

Iedere week anders

Coronavirus

Dit is het aangepaste programma voor 2021.

Zomer
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij fietsen richting Terwolde voor de koffiestop in Twello. Vervolgens via vliegveld Teuge naar kaasboerderij Den Hoek voor uitleg.

Wij fietsen door het mooie Salland naar Heino waar wij kort stoppen bij kasteel het Nijenhuis en bij de beroemde pomp van Heino. Daarna fietsen wij langs het Overijssels Kanaal terug naar Deventer.

Wij fietsen langs de IJssel naar Observatorium Keizersrande. Op landgoed De Haere zijn nog overblijfselen uit de Koude Oorlog. Via Hoenlo, Eikelhof, Diepenveen weer richting Deventer.

Wij fietsen naar het Geert Groote Huis dat op het mooiste plein van Deventer staat. Dan gaan wij naar de vroegere kapel van het vrouwenklooster uit de 15e eeuw in Diepenveen.

Fiets gids van het Gilde op de rug gezien

Zit het weer tegen

In geval van temperaturen boven de 30 graden, teveel regen of te harde wind wordt de rit afgelast. Raadpleeg in geval van twijfel de VVV of mail ons:

Nazomer
Klik op de datum voor de beschrijving

Wij gaan naar museumboerderij De Pothaar via een route langs de Schipbeek en door Salland met zijn mooie coulisselandschap, houtwallen beken en bossen.

Deze tocht brengt ons door een prachtig afwisselend landschap. Wij gaan op zoek naar “Het wonder van Frieswijck”. En hoezo “Knuffelpad”..
Via Wesepe, Broekland en Olst komen wij terug in Deventer.

Via de Bolwerksmolen en de mooie IJsselvallei gaan wij naar de ruïne van slot Nijenbeek. Na de koffiestop bij bakker Bril volgt nog een verrassingsstop.

Alweer de laatste tocht van dit seizoen! Wij fietsen een afwisselende tocht door het mooie Salland. Misschien beginnen de bladeren al te kleuren.