Fietstochten

Op de fiets zie je zoveel meer

Ervaren gidsen

’s Zomers is er elke donderdag een fietstocht in de fraaie omgeving van Deventer. De routes zijn zorgvuldig uitgekozen, zodat je de mooiste plekjes te zien krijgt. Elke tocht wordt begeleid door ervaren gidsen van het Gilde. Onderweg vertellen ze over interessante zaken die we tegenkomen.

 

Rustig tempo

De tochten gaan in het algemeen over vrijliggende asfaltfietspaden, rustige binnenwegen en goed begaanbare zand- en grindpaden. De routes zijn goed te rijden ook met elektrische fietsen. De fietssnelheid ligt op ca. 15 km/uur.

Zorg ervoor dat je bij warm weer altijd voldoende drinken bij je hebt en zorg voor bescherming tegen de zon (zonnebrand­middel, petje).

Iedere week anders

Elke week rijden we een andere route; de afstanden variëren doorgaans tussen 35 en 65 km.
De ligging van Deventer, op de overgang van Salland en de IJsselvallei, maakt onze tochten vol afwisseling.

We fietsen door bosgebieden en over heidevelden. Of de tocht voert ons over landgoederen, langs weteringen en door de uiterwaarden van de IJssel en soms door een stukje van de Achterhoek.

Verkeersveiligheid

Onze gidsen zijn er op getraind om veiligheidsrisico’s in te schatten. Van de deelnemers wordt dan ook verwacht dat ze de aanwijzingen van de gidsen opvolgen.

Praktische info

De start is op de donderdagmorgen om 10:00.

Het einde van de rit is in de loop van de middag afhankelijk van de lengte van de rit.

Bij het VVV-kantoor: het Penninckshuis, Brink 89, 7411 BX Deventer.

Op de Brink kunt je niet parkeren. Komt je met de fiets achterop de auto, gebruik dan een openbare betaalde parkeergelegenheid bij de binnenstad. Zie Parkeren in het centrum.

De routes zijn niet geschikt om te rijden met een scootmobiel. Personen op een scootmobiel kunnen daarom helaas niet meerijden.

€ 4  per deelnemer per tocht, bij aanmelding contant te voldoen bij de Gilde-gidsen.

Pontgelden en entree­gelden zijn bij de prijs inbegrepen.
Consumpties zijn voor eigen rekening.

Een lunchpakket en drinken voor onderweg dient je zelf mee te nemen. Onderweg stoppen we ook bij een horeca-gelegenheid voor een verfrissing.

In geval van pech proberen we je weer op weg te helpen. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste conditie van je fiets.
Wij adviseren berijders van een elektrische fiets om een verzekering af te sluiten, die ophaalservice biedt in geval van pech.
Je fietsspecialist heeft hierover meer informatie.

Laad voor alle zekerheid je fietsaccu tevoren nog eens goed op…

De groep waarin je fietst is nooit groter dan 15 à 20 personen. Zijn er meer deelnemers dan worden er meer groepen gevormd. Iedere groep staat onder leiding  van twee gidsen.

Tijdens de tocht fiets je voor eigen risico. Dat geldt zowel voor je eigen veiligheid als voor uw aansprakelijkheid ten opzichte van de andere deelnemers en het overige verkeer.

Gilde Deventer en zijn vrijwilligers kunnen nimmer aansprakelijk worden gesteld voor welke gebeurtenis of omstandigheid dan ook.

Bij verwacht extreem weer – storm of temperaturen van boven de 30 graden – wordt de rit afgelast.

Bel in geval van twijfel de VVV voor het laatste nieuws.

Gids worden?

Vind jij het leuk om samen met anderen een of meer fietstochten voor te bereiden, dan zijn wij op zoek naar jou. Je reactie graag naar Gildefietsers@gmail.com of 06-20256424