Nieuwsbrief 5, juni 2017

Afbeelding

Fietsseizoen weer van start !

fietsdagHet Gilde Deventer fietsprogramma gaat weer van start. Na een eerste voorzichtige kennismaking met de Voorjaarstocht op 11 mei, is het zomer-fietsprogramma op donderdag 8 juni begonnen met de fietstocht naar Frieswijk. We fietsen altijd in een rustig tempo en de tochten variëren in lengte van 25 tot 45 kilometer. Er zijn altijd voldoende rustpauzes ingelast.
Nieuw dit jaar zijn twee tochten van 65 km!
We starten elke donderdag om 10 uur op de Brink in Deventer, bij het VVV kantoor. Bijdrage in de kosten: 3 euro. Dit is inclusief eventuele kosten voor een veerpont. Versnaperingen onderweg (koffie, thee, etc.) zijn voor eigen rekening.
Kijk voor het hele programma op onze website of pak de folder die op verschillende plaatsen in en om Deventer beschikbaar is.

 

Coaches gezocht voor Coach4you


Logo C4YHet project Coach4you helpt kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overgang van groep 8 naar de brugklas. Het is met name voor leerlingen van wie de leerkracht van groep 8 vindt dat zij die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ook ouders kunnen zelf hun kind aanmelden - in de regel in overleg met de leerkracht van groep 8.
De coach gaat de leerling begeleiden bij de overgang naar de brugklas.
De ondersteuning duurt circa 18 maanden en start aan het eind van groep 8.

 

Wat doet de coach ?


c4yDe coach is nadrukkelijk geen hulpverlener, maar een gemotiveerde vrijwilliger. Er moet een coachtraining gevolgd worden en je moet ook in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De coach bezoekt de leerling eenmaal per week een tot anderhalf uur thuis en kijkt waar ondersteuning nodig is. Hij/Zij maakt de leerling wegwijs in het voortgezet onderwijs, helpt bij het leren plannen van huiswerk etc. Daarnaast heeft de coach regelmatig overleg met de ouders en eventueel met de school.
De coach steunt de leerling waar mogelijk.

Interesse? Neem contact op!

 

Intervisiebijeenkomst


Op maandagavond 26 juni hielden we een intervisiebijeenkomst. De bedoeling van zo’n bijeenkomst is dat coaches (ervaren en onervaren) ervaringen uitwisselen. Zo houden we onze vaardigheden op peil om kinderen goed door de brugklas te loodsen. Er waren 16 coaches aanwezig.

DyslexiewielMarlies von den Benken, dyslexiecoach, begon met een inleiding. Bijna alles wat je over dyslexie wilde weten kwam aan de orde. Wat is het eigenlijk? Waarop heeft het effect? Maar belangrijk is: het gaat niet over!

Kinderen met dyslexie krijgen vaak faalangst ('ik lees niet, want dat gaat toch mis'). Maar niet goed kunnen lezen heeft ook effect op andere schoolvaardigheden zoals rekenen, aardrijkskunde enz. Heb je dyslexie bij een kind onderkend, dan zijn er verschillende manieren om ze te helpen. Probeer “niet-helpende-gedachten“ en "helpende-gedachten" in te zetten om het “falen“ van het kind om te zetten in iets positiefs.

Na deze inleiding was er een korte pauze, waarna dieper op de materie werd ingegaan.
Het was een nuttige en gezellige bijeenkomst.

Ook Coach worden?  Neem contact op!

 

ijsselfront

facebook

twitter

wilhelminabrug

TOP