Nieuwsbrief 5, juni 2017

Afbeelding

Fietsseizoen weer van start !

fietsdagHet Gilde Deventer fietsprogramma gaat weer van start. Na een eerste voorzichtige kennismaking met de Voorjaarstocht op 11 mei, is het zomer-fietsprogramma op donderdag 8 juni begonnen met de fietstocht naar Frieswijk. We fietsen altijd in een rustig tempo en de tochten variƫren in lengte van 25 tot 45 kilometer. Er zijn altijd voldoende rustpauzes ingelast.
Nieuw dit jaar zijn twee tochten van 65 km!
We starten elke donderdag om 10 uur op de Brink in Deventer, bij het VVV kantoor. Bijdrage in de kosten: 3 euro. Dit is inclusief eventuele kosten voor een veerpont. Versnaperingen onderweg (koffie, thee, etc.) zijn voor eigen rekening.
Kijk voor het hele programma op onze website of pak de folder die op verschillende plaatsen in en om Deventer beschikbaar is.

 

Coaches gezocht voor Coach4you


Logo C4YHet project Coach4you helpt kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de overgang van groep 8 naar de brugklas. Het is met name voor leerlingen van wie de leerkracht van groep 8 vindt dat zij die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ook ouders kunnen zelf hun kind aanmelden - in de regel in overleg met de leerkracht van groep 8.
De coach gaat de leerling begeleiden bij de overgang naar de brugklas.
De ondersteuning duurt circa 18 maanden en start aan het eind van groep 8.

 

Wat doet de coach ?


c4yDe coach is nadrukkelijk geen hulpverlener, maar een gemotiveerde vrijwilliger. Er moet een coachtraining gevolgd worden en je moet ook in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De coach bezoekt de leerling eenmaal per week een tot anderhalf uur thuis en kijkt waar ondersteuning nodig is. Hij/Zij maakt de leerling wegwijs in het voortgezet onderwijs, helpt bij het leren plannen van huiswerk etc. Daarnaast heeft de coach regelmatig overleg met de ouders en eventueel met de school.
De coach steunt de leerling waar mogelijk.

Interesse? Neem contact op met Laurens Pieters (pieters.laurens@gmail.com)

 

ijsselfront

facebook

twitter

wilhelminabrug

TOP